کتاب اصول گزارش دهی در HSE
کتاب اصول گزارش دهی در HSE
دانلود کتاب:
نحوه ی ارائه ی مطالب، در اکثر اوقات، از خود مطالب مهمتر می شود. همه ی ما این موضوع را تجربه کرده ایم. شرایطی که علیرغم اینکه می دانیم کارهای زیادی انجام داده ایم، قادر نیستیم آنها را به درستی ارائه کنیم. این ضعف از دو عامل اساسی ایجاد می شود. یا اطلاعات را به درستی جمع آوری نکرده ایم، یا قدرت بیان و ارائه ی بی نقص مطالب را نداریم. و این شرایط اصولاً نارضایتی هر دو گروه را در پی خواهد داشت. هم گروه ارائه کننده و هم گروه شنونده!
البته نباید فراموش کنیم که این شمشیر دو سویه است. هستند افرادی که فعالیتی انجام نداده اند، ولی با پرزنت عالی و بی نقص، دل دیگران را به دست می آورند. که قطعاً در اینجا ما نسبت به روش اعلام برائت می کنیم! کار درست، زیر بنای درست لازم خواهد داشت. برای ارائه ی گزارش، قطعاً باید چیزی برای گزارش کردن هم وجود داشته باشد. و این نکته ای ست که ما سعی می کنیم در این کتاب به آن بپردازیم.
سال هاست که یکی از درخواست های مشترک از اینجانب، فرمت مناسب گزارش بوده است. افراد از گروه ها و شرکت های متفاوت، فارغ از اینکه کاری انجام داده یا نداده اند، این درخواست را دارند که یک فرمت گزارش در اختیارشان قرار دهم:
- گزارش عملکرد
- گزارش مانور
- گزارش ریسک
- گزارش حادثه
- گزارش بازدید
- گزارش پروژه
- گزارش پیمانکار
- و …
و هر بار نسبت به این موضوع عمیقاً فکر کرده ام که آیا آنها قصد دارند با یک فرمت گزارش، برای خود عملکرد بسازند؟ یا اینکه واقعاً عملکردی وجود دارد که قصد دارند در قالب آن فرمت گزارش آن را ارائه کنند؟ و همواره می توان حدس زد که بخش قالبی از این درخواست ها، با هدف عملکرد سازی بوده است، نه گزارش عملکرد!
به هر روی، باید بپذیریم که گزارش نویسی و گزارش دهی، صرفاً گام پایانی از یک فرایند یا پروژه نیست، بلکه اگر در جریان هستیم که قرار است در پایان هر کاری، گزارشی ارائه شود، قالب یا فرمت آن را باید پیش از شروع کار مشخص کنیم، آن هم به بهترین شیوه! تا در پایان کار، نه تنها نگران گزارش نباشیم، بلکه انبوهی از اطلاعات طبقه بندی شده، برای انتقال به فرمت از پیش تعیین شده داشته باشیم.
این کتاب، راهنمایی ست برای تمام فعالان حوزه ی HSE. حتی یک مدیر HSE هم در بهترین حالت، زیر نظر مدیر عامل یک مجموعه مشغول به فعالیت بوده و محکوم به گزارش دهی از عملکرد واحد HSE می باشد. پس بنابراین استثنایی نداریم! همه ی افراد می توانند با مطالعه ی این کتاب، توان ارائه ی خود را در حوزه ی HSE ارتقاء دهند.
این کتاب ۲ بخش کلی دارد، در بخش اول به کلیات اصول گزارش نویسی در HSE و ساختار گزارشات می پردازیم، در بخش دوم به انواع گزارشات در حوزه ی HSE و ابزارهای مختلف جهت ارائه ی آنها می پردازیم و به شاخص هایی که می توانید در گزارشات مختلف از آنها استفاده کنید اشاره می کنیم. برای فهم بهتر کتاب، در جای جای آن از مثال های بسیار ساده برای درک مسائل ارائه شده پرداخته ایم. هدف از سادگی آنها نیز، قابلیت استفاده برای تمامی گروه ها در سطح کارخانه ها، پروژه ها، و سایر حوزه های خدماتی بوده است.